fbpx

IOD

IOD

Iron Orchid Designs

Οι Josie Celio και Sally Griswold αγαπούσαν το vintage και το DIY πολύ πριν αυτά γίνουν τάση στη διακόσμηση.
Η Josie είναι παντρεμένη με τον παιδικό της έρωτα και έχουν αποκτήσει 6 παιδιά ενώ ζουν όλοι μαζί σε μία αγροικία με διάφορα ζώα εκτροφής. Η Sally ζει με τον σύζυγό της, πάστορα, και τα 5 παιδιά τους και διαθέτουν ένα εργαστήριο σοκολάτας με το όνομα Beau.

Σήμερα έχουν μετατρέψει το όνειρο της ζωής τους σε επιχείρηση, την Iron Orchid Designs (IOD), μια σειρά προϊόντων που αντιπροσωπεύει το πάθος τους για όμορφη διακόσμηση με DIY. Είτε επιθυμείτε ένα φρέσκο στυλ διακόσμησης είτε αναζητάτε δημιουργικούς τρόπους να μεταμορφώσετε το χώρο σας, η Iron Orchid βοηθά κάθε άνθρωπο να εκφράζεται στη διακόσμηση με τα εξαιρετικά σχεδιασμένα εργαλεία και προϊόντα.
Το όνομα “Iron Orchid” είναι συμβολικό της ουσίας μιας γυναίκας, με τη δύναμη του σιδήρου και την ευαισθησία μιας ορχιδέας. Καθώς οι ιδιοκτήτριες πιστεύουν ότι οι γυναίκες έχουν μοναδικά δημιουργηθεί για να δημιουργούν μοναδικά, έχουν στόχο να τις εμπνεύσουν, ενδυναμώσουν και ενθαρρύνουν να κάνουν ακριβώς αυτό

IOD Décor Stamps

Οι στάμπες της IOD είναι αυτό ακριβώς που λέει η λέξη στάμπες όπως εκείνες που είχαμε ως παιδιά που μπορούν να μετατρέψουν μια δημιουργία σε κάτι μαγικό. Οι στάμπες μας έχουν την δύναμη να μετατρέψουν ένα αντικείμενο που βρήκατε στο δρόμο σε αντικείμενο πολυτελές .

Ναι, ναι είναι απίθανες.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Πρώτα θα βγάλετε την προστατευτικό πλαστικό που συγκρατεί τις στάμπες (μην το πετάξετε θα το χρησιμοποιήσετε ξανά) και θα γυαλοχαρτάρετε ελαφρά τις στάμπες μια φορά πάνω κάτω ελαφρά ώστε να διευκολύνετε το υλικό που θα χρησιμοποιήσετε για να κάνετε την στάμπα. ΠΡΟΣΟΧΗ γυαλοχαρτάρισμα μόνο την πρώτη φορά που θα ανοίξετε την συσκευασία
Αφαιρέστε την στάμπα και ετοιμαστείτε να την χρησιμοποιήσετε. Μην φοβάστε καμιά φορά η αποκόλληση απαιτεί δύναμη αλλά αντέχουν .
Για να έχετε καλύτερη δυνατότητα πίεσης της στάμπας πάνω στην επιφάνεια μπορείτε να την τοποθετήσετε στο πλαστικό που την συνοδεύει ή και να την χρησιμοποιήσετε ελεύθερα αν η επιφάνειά σας δεν είναι απόλυτα λεία.

ΥΛΙΚΑ
Χρώμα κιμωλίας: Τα χρώματα κιμωλίας συνεργάζονται πολύ καλά με τις στάμπες μας. Αν επιλέξετε αυτό το υλικό συνιστούμε να βάλετε λίγο χρώμα σε ένα πλαστικό και να χρησιμοποιήσετε ρολάκι για να καλύψετε την στάμπα σας. Σιγουρέψτε ότι το ρολάκι σαςέχει αρκετό χρώμα ισομερώς και περάστε το πάνω από την στάμπα. Θα χρειαστείτε λίγη εξάσκηση για να πετύχετε ένα όμορφο αποτέλεσμα. Μην ανησυχείτε τίποτε δεν είναι λάθος
ακόμα και η ατέλεια έχει τσαχπινιά!


Μελάνια:
Τα μελάνια μας είναι το τέλειο ζευγάρι με τις στάμπες . Το μελάνι έχει την δυνατότητα να δείξει και τις πιο λεπτές λεπτομέρειες της στάμπας και έχει μια μεγαλύτερη διαφάνεια από το χρώμα κιμωλίας σαν υλικό. Η επιλογή είναι θέμα γούστου αλλά και επιφάνειας που επιθυμείτε να κάνετε την στάμπα σας. Χρησιμοποιείστε τα ταμπόν μελανιού της εταιρείας
μας που με το σφουγγαράκι τους κάνουν την διαδικασία παιχνιδάκι.

 

ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

ΥΦΑΣΜΑ: Όταν κάνετε στάμπα σε ύφασμα πρέπει να βάλετε λίγο παραπάνω χρώμα ώστε να διαπεράσει τις ίνες του υφάσματος, το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό ανάλογα με την υφή του υφάσματος. Τα μελάνια αλλά και το χρώμα κιμωλίας κάνουν μια χαρά την δουλειά τους. Κατά την γνώμη μας το καλύτερο ύφασμα για στάμπες είναι το 100% βαμβακερό , παρόλα αυτά και άλλα υφάσματα κάνουν . Αφήστε το ύφασμα που κάνατε την στάμπα να ησυχάσει για 24 ώρες και μετά σιδερώστε σε δυνατή θερμοκρασία πριν το βάλετε για πλύσιμο στους 30 βαθμούς. 

ΕΠΙΠΛΑ: Μπορείτε να εφαρμόσετε τις στάμπες και σε βαμμένα και σε άβαφα έπιπλα. Μπορείτε να χρησιμοποιείσετε μελάνι ή χρώμα κιμωλίας με το δεύτερο να αποτελεί λίγο καλύτερη επιλογή.


ΤΟΙΧΟΙ: Οι τοίχοι είναι μια εξαιρετική επιφάνεια για τις διακοσμητικές μας στάμπες. Φτιάξτε μοτίβα που αντικαθιστούν τις ταπετσαρίες και είναι αποκλειστικά δικής σας έμπνευσης ή κάντε μια ωραία μπορντούρα. Το χρώμα κιμωλίας είναι ιδανικό σ αυτή την χρήση .

ΦΡΟΝΤΙΔΑ
Ο καλύτερος τρόπος να φροντίσετε τις στάμπες σας μετά την χρήση είναι να έχετε μωρομάντηλα και να τις καθαρίζετε μόλις τελειώσετε την εφαρμογή πριν στεγνώσει το μελάνι ή το χρώμα κιμωλίας. Αργότερα μπορείτε να τις πλύνετε με μαλακό σαπούνι και ζεστό νερό. Όταν τελειώσετε αποθηκεύστε τις ξανά στις πλαστικές τους μεμβράνες

IOD 1 ArtMama

Ανακάλυψε τα προϊόντα της IOD αποκλειστικά σ' εμάς!

Δες τα στο eshop μας εδώ και μάθε όλες τις τεχνικές από τους εκπροσώπους μας για τη σωστή τους χρήση!

IOD Décor Transfers (διακοσμητικές χαλκομανίες)

Οι διακοσμητικές χαλκομανίες της IOD είναι λεπτές και χρειάζονται την προσοχή μας στην τοποθέτηση αλλά αξίζουν όσο τίποτα. Με λίγες οδηγίες είναι εύκολες στην χρήση και προσθέτουν στυλ σε όλες μας τις δημιουργίες.

ΚΑΛΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Κρατήστε το άσπρο φύλλο της χαλκομανίας στην θέση του μέχρι να είστε έτοιμοι να την χρησιμοποιήσετε. Κρατήστε την χαλκομανία καθαρή και μακριά από σκόνες για να μην αλλοιώσετε την κόλα της.  Η πλευρά που έχει την κόλα δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με τίποτα πριν την τοποθέτησή της στο αντικείμενο που θέλετε να εφαρμοστεί. Όταν τοποθετείτε την χαλκομανία στο έπιπλο σας προσέξτε να μην διπλώσει το μέρος με την κόλα. Αποθηκεύστε την χαλκομανία σας σε μέρος σκιερό χωρίς υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες ώστε να μην διαταραχθεί η κολλητική της επιφάνεια.  

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Καθαρίστε την επιφάνεια σας  καλά πριν την τοποθέτηση. Απομακρύνετε σκόνη , λίπος και βρωμιές. Αν το έπιπλό σας είναι βαμμένο να είστε σίγουροι ότι έχει στεγνώσει καλά και δεν είναι κερωμένο.  

Πριν αφαιρέσετε το προστατευτικό χαρτί δοκιμάστε για να βεβαιωθείτε που και πως θα τοποθετήσετε την χαλκομανία σας. Όταν είστε έτοιμοι αφαιρέστε το χαρτί με προσοχή. Σιγά σιγά τοποθετήστε την χαλκομανία εκεί που θέλετε και κολλήστε τις άκρες με χαρτοταινία εκεί που επιθυμείτε ώστε να είναι καλά ασφαλισμένη.

Χρησιμοποιείστε το πλαστικό εργαλείο (ΦΩΤΟ 1 Gallery δεξιά) που βρίσκεται μέσα στην συσκευασία και πιέστε έτσι ώστε η χαλκομανία να μεταφερθεί και να κολλήσει πάνω στην επιφάνεια σας. Συνεχίστε μέχρι να ολοκληρώσετε την μεταφορά. Καθώς κολλάει στο έπιπλο αποκολλάται από την πλαστική σας επιφάνεια. Αν κάποια τμήματα της χαλκομανίας δεν έχουν αποκολληθεί όταν σηκώσετε το πλαστικό φύλλο μπορείτε να ξαναπατήσετε με το εργαλείο μέχρι να κολλήσουν και αυτά στην επιφάνεια σας. Μετά την μεταφορά χαϊδέψτε με καθαρό χέρι ώστε να ενισχύσετε την κόλληση ακόμα και των πιο μικρών λεπτομερειών .

Μετά την μεταφορά μπορείτε να σφραγίσετε με βερνίκι νερού ή κερί.

Χρήσιμες πληροφορίες: Οι χαλκομανίες είναι τυπωμένες με τρόπο ώστε  να μπορούν να κοπούν (έχουν και διαγράμμιση που είναι βοηθητική) δίνοντάς σας την δυνατότητα να διαλέξετε ένα τμήμα για μεταφορά και να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο τμήμα για άλλη δημιουργία. (Φωτο 2)  Σ αυτήν την περίπτωση κόψτε με προσοχή, κρατώντας το λευκό χαρτί πάντα πίσω από την χαλκομανία σας και αποθηκεύστε την υπόλοιπη με το λευκό χαρτί για να μην χαλάσει η κόλα.

Μπορείτε να μεταφέρετε τις χαλκομανίες και σε γυαλί. (Φωτο 3)

IOD 1 ArtMama

Ανακάλυψε τα προϊόντα της IOD αποκλειστικά σ' εμάς!

Δες τα στο eshop μας εδώ και μάθε όλες τις τεχνικές από τους εκπροσώπους μας για τη σωστή τους χρήση!

Το προϊόν έχει προστεθεί στο καλάθι σας.

Επιστροφή στο Κατάστημα Καλάθι